/Files/images/znz/berezvska_zosh_-_stupenv/remesla_rdnogo_sela/vipkannya/1.JPG

Випікання домашнього хліба є однією з найважливіших українських традицій. Цей ароматний хліб печуть тільки в печі. Сам процес виключає участь будь-якої сучасної техніки. Тому сільський хліб вважається самим смачним і корисним. Хліб був і є найважливішим продуктом на столі українців: в моменти радості і хвилини горя, в будні і свята. Саме з цим продуктом пов'язані народні повір'я і традиції. Повага до хліба виховувалося з раннього дитинства. Українці ніколи не викидають хліб. Це вважається величезним гріхом. Якщо хліб випадково падає зі столу, прийнято його підняти і поцілувати. Українські господині дуже відповідально ставляться до процесу випікання. В народі вважають, що неякісний ритуальний хліб може принести нещастя в родину. Традиції випікання передавалися від матері до дочки. Особлива увага приділялася охайності жінки та чистоті рук. Традиційний повсякденний хліб пекли з житнього борошна з додаванням ячмінного борошна, гречки, гороху, кукурудзи і товченої картоплі. У наші дні мешканці сіл продовжують пекти хліб за старовинними рецептами. За всіх часів, у всіх народів найбільшим скарбом і святинею вважається, хліб.

Кiлькiсть переглядiв: 4